13 Şubat 2011 Pazar

Sevgi Günü

Sevildiğimizin ispatımı gerekti nedir? Bu günü anlamaya çalışıyorum sadece, bana sevgi ile bakan gözler bugün dahamı parlak bakmalı yoksa..))) Yada alınacak hediye içimi mi rahatlatmalı yok yok bu değil ...
Çocukluğumu düşündüm neleri kutluyorduk biz diye sevgililer günü diye bir gün yok, sonra genç kızlığımı düşündüm o zamanda yok, üstelik sevgili lafını bile edemediğimiz zamanlardı o zamanlar, genç ve yeni evli zamanlarımda da yoktu demek ki çok yakın zamanda başlamış sevgililer günü hayatımıza girmeye..)))
Sırf tüketim olayını arttırmak amaçlı olduğunu düşündüğüm bu anlam yüklenen günler, elbette aşırıya kaçılmadığı, hoş bir gün olarak anıldığı sürece sorun olmayacaktır. Beklenti içine girilip eşe dosta karşı; ne alındı, nasıl kutladı, nerede geçirildi durumları baya bir rahatsızlık yaratır oldu.
Aziz Valentinin sevgililer günü kutlansın kendi toplumlarında, bize gün gerekli değil her gün sevebiliriz birbirimizi, aşkımızı her gün taptaze tutabiliriz diyorum ben.

Ama Sevgili Peygamberimizin doğum günü olan bugün yani MEVLÜT KANDİLİMİZ tabi ki önemli bizim için, çocukluğumdan beri hayırlarla kutladığımız, bu özel, bu güzel günümüz herkese mübarek olsun.... Sevgi günü ne güzel olmuşta denk gelmiş bu gün Mevlüt Kandilimize ...




1 yorum:

Begonvilli Ev dedi ki...

Hiç sempati ile bakamıyorum. Para kazanmak uğruna istismar edilmeyen duygu ya da durum kalmadı günümüzde. Kar amaçlı zihniyete göre öyle aciz ve yönlendirilmeye muhtacız ki, duygularımızı, sevgimizi anlatabilmemiz için onların yönlendirmelerine ihtiyacımız var. ''Hadi bakalım, sevgilinize hediye alın da gösterin sevginizi!'' demeleri gerekiyor. Eeee, böylesine büyük bir hizmetin karşılığında da cepleri para ile dolsun taşsın değil mi?

Herkese hayırlı kandiller..